Disse stolene venter på tur. Skal fikses opp og legges ut for salg.

Ser du noe du liker? Da har du faktisk muligheten til å slå til før de transformeres i reparabelkverna. Velg stoff selv og få det som du vil. Hvis du vil.

Omfangs-Olaug & Border-Bodil

Fredrik Kayser het en mann og mange fine møbler tegna han. Omfangs-Olaug og Border-Bodil er to av dem. Produsert på Vatne Lenestolfabrikk for seksti til søtti år tilbake. Da hadde de det utrolig kjønnsløse og lite livsbejaende modellnavnet 880. Jeg har på deres vegne tatt deres første steg på veien mot ny giv og nytt liv. Nå har de fått navnetrekk som kler gamle tanter med stilfullt eksteriør og lange hese historier.

Som man kan se av bildet under, og for så vidt stolene selv, er Omfangs-Olaug og Border-Bodil antagelig trukket om minst en gang i sine livsløp. Men det gjør ikke noe. Tvert i mot. Det er sånn det skal være! En takknemlig tanke er å kunne fylle dagene med litt mening ved å kunne skru dem litt mer tilbake til det originale. Det er en god og oppløftende tanke. Bildet er fra en Vatnekatalog, og i mitt tilfelle klippa ut fra en post på sida til bloggerkollega Mads Linder. Håper det er greit.

Skal undergå full fiks av treverkets ytre, ny oppbygging av stolenes indre og selvfølgelig et dritfint møbelstoff som får alle guttene og jentene til å hoppe opp og ned og hylegrine ekstatisk. Prisens akkurate størrelse avhenger mest av valget av stoff.

Ferdig restaurert, inkludert stoff og MVA: cirka 15.500 pr. stol

Take-Away-Trond

En vippestol fra Arnestad bruk med rockesignaturen. Samme mekanikk og kvalitet som de fire mer kjente i rock-serien. Lys og solid ramme i bøk. Den er allerede pussa ned, og det ser bra ut! Setedelen skal undergå full restaurering og toppes med noe riktig så lekkert møbelstoff. Landets sauer må bare se å knaske videre på gress og lyng. La ulla gro. For her går det unna!

Ferdig restaurert, inkludert stoff og MVA, cirka 13.000,-

Josef

Josef, hvem er du og hvor kommer du fra? Aggressiv og tilbakelent på samme tid. Jeg blir ikke klok på deg.

Hvorfor har du ett bakbein i teak?

Bredde: Dybde: Høyde: Setehøyde: Høyde rygg:

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 17.000,-

Otto

20200430_1517427841857460357105707.jpg

Otto taler sin egen sak ved sitt blott åsyn. Snurr og vipp deg gjennom resten av dine dager.

Bredde: 74 Dybde: 87 Høyde: 93 Setehøyde: 39

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 20.000,-

Vivian og Benedicte

20200430_1519338710551853932443549.jpg

Jeg har to høye og lyse siestastoler. Skal få fabrikkny canvas og nye Reparabelsignerte puter.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 14.000,-