Disse stolene venter på tur. Skal fikses opp og legges ut for salg.

Ser du noe du liker? Da har du faktisk muligheten til å slå til før de transformeres i reparabelkverna. Velg stoff selv og få det som du vil. Hvis du vil.

Arne

Arne

Klassiskk stol. Klassisk tilfelle.

Arne var praktisk talt i svevet, en vakker sommerkveld på Helgeland totusenogatten, da han blei snakka pent for og på mirakelaktig vis unngikk bålets pinsler og skam. Deretter fikk han bakseteskyss med et ektepar på 50+ sørover, og kom til slutt inn i varmen hops meg, Reapabelmannen. Det er blir ikke like hett som på bålet der nord, men det blir akkurat passe varmt.

Den videre reisa ligger ennå i blekkhuset, klar til å utspille seg. Blir den like dramatisk? Det er opp til deg:

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 6.400,-

Olaf

Olaf

Olaf, hvor kom du fra egentlig? Du har stått på lageret mitt en god stund nå. Jeg hadde glemt deg, men fant deg under en ryddesjau. En stygg sak, hendelsesforløpet altså, som jeg akter å gjøre solid bot til. Mulig jeg ikke klarer å styre meg, men får deg i frisk ull før vi har en kjøper på deg. De lyse bøkbeina dine er jo allerede limt og pussa når jeg skriver dette.

Time ville show, rett og slett.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 9.000,-

Günter

Günter

Gitt bort på finn. Jeg fikk en stol, Günter livet.

Nye bånd i setet, ja, alt nytt egentlig, så er han klar.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 7.000,-

 

Salve

Steike min hatt, Salve! Du er stolen som har det for deg. Og jeg ser deg som du er, ferdig fiksa og klar for nye nyhetssaker.

Jeg veit ikke hvor du kommer fra, men jeg veit hvor du er på vei. Du skal som du formår vippe bak og fram, og snurre rundt som en teddybjørn på hjemmelaga tivoli.

Jeg ser mellomgrå ull og frekke sømmer. Ser du noe annet, kan du få det akkurat sånn. Du og Salvegutten, veit du.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 20.000,-

Svetlana, Alice og Herta – To igjen

IMG_20190630_190638

IMG_20190703_180855

Tre sofistikerte kasus. Alle med samme utgangspunkt; Arnestad bruk på Vollen i Asker, langt tilbake i en annen tid. Rock Siesta, angivelig tegna på kontoret til en Herr Rastad og en Herr Relling. Sikkert med snadda fastbitt i munnviken, men ikke så mye røyk i øya at resultatet blei helt håpløst. Det blei ganske bra egentlig.

Disse skal få nye bånd, strie i rygg og nytt kaldskum. Og oppfriskning av treverket. Og nytt stoff. Her kan du komme med innspill og føringer, om du vil at neste stopp for en eller flere av disse flotte damene skal være stua di.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 13.000,-

Åge og Aleksander

IMG_20190607_150018

Et nytt eventyr. Det var en gang en lenestolfabrikk på Møre. Der snekra de sammen to snedige stoler, som fikk være med på flyttelass og levd liv over hele landet. Så endte de opp på Nesodden, og etter hvert i henda på en mann som er over gjennomsnitten opptatt av stolreparasjon. Fortsettelsen gir seg selv.

Her blir treet lyst, behandla etter ditt ønske, setene og ryggen som nye på inn- og underside, og det hele trukket i et stoff fra øverste hylle.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 8000,- pr stk.

Siesta

DSC_5119

Jeg har satt reparasjonskløra i fire lave siestastoler. De er selvfølgelig bebyrda med litt småting som må fikses. De er litt herja i lakken, mangler puter og canvasen er godt medtatt. Men det er jo det som er meninga. Hjelpe de som trenger hjelp. Dette høre jo ikke hjemme på en søppelhaug, selv om det har blitt vansmekta i en garasje en liten stund.

Disse blir gode som nye, og enda litt råere, skulle en tro. Det reparerte slår alt det andre. Alltid.

Jeg ser pussing av treverket, etterfulgt av en behandling av den lett hvitpigmenterte sorten, slik at det blir lyst og delikat da veit du. Lysere og mer delikat enn noen annen siestastol. Videre må lerretet av og vaskes, og nye snorer må knytes på. Puter må lages og trekk bli sydd, så er det rumper og rygger som gjør resten av jobben. Kanskje hjemme hos deg?

Her også er det mange muligheter på stoffronten. Jeg holder en knapp på Hallingdal eller Vadal fra gu.no.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, 9000,-. pr. støkke.

Kan leveres og sendes. Overalt.

Rigmor og Reidar

To stilige typer. Tungt inne fra femtitallet, men klar for nye sprell i en ny og usikker framtid. Fantastiske teaklinjer og vendbare puter gjør Rigmor og Reidar alltid like attraktive på det nådeløse stolmarkedet. Her kan fortida møte framtida i en perfekt saus av alt det beste. Og noe helt for seg selv.

Ferdig restaurert, med feks Hallingdal 65 fra GU, inkludert MVA, pr. stk., 10.000,-.

Kan leveres og sendes. Overalt. På den ene eller andre måten.