Arngeir og Kalv

Jeg har glemt hva de het på et tidspunkt mellom jeg fjerna dem fra nettets snedigste gjenbruksblogg og fremt til den nåtidige ferdigstillelse. Men nye navn skjemmer ikke disse to som har blitt nye på flere måter.

Fullt restaurert med ny skumgummi, toppers ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik (Vadal 100/830) og en sandpapirets og lakkens fornyelse av treverket.

Med disse to har nå endelig muligheten til å gjøre stua di om til en tidsriktig og meningsmetta gjenbrukslounge, en ressursansvarligheten edens hage mellom fire vegger der store, vakre og progressive tanker bekvemt finner grobunn.

12.000 pr. stk. 22.000 for paret, inkl. mva.

Fjodor og Mikhajlovitsj

EN SOLGT, EN RESERVERT

To kjente og kjære venner av alle som er glad i fortidas høyrygga lenestoler med bakelittknottregulering av sittestilling og flotte linjer.

Limt og hardt tilsnakka lyst løvtre, pussa og lakka. Kledd for anledninga i Odal 762 fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Det er ulla si det.

13.000 kroner, inkludert MVA, pr. stol.

Uwe

Småstol medium med en kledelig knekk i ryggen (fra tegnebrettet av), og rund og god touch på setet. Har det lille ekstra og har dermed blitt noe stort. Enda en langefinger til systemet som stimulerer overforbruk og møsseødeleggelse.

Gudbrandsdalens Uldvarefabriks Hemsedal 975 flankert av olja eksotisk tre. Hva tenker sauen om det?

Som den her foran deg står, inkludert MVA, 6.000,-

Terje

En institusjonsstol av mest berykta sorten har fortsatt eventyret de kaller livet. Etter et sikkert langt liv omgitt av vennlige hjelpere i ulike varianter av tresko har han nå begynt på andre etappe. Nytt er den friske kuløren i treverket, det nye skummet som formelig strutter i rygg og setepute, lukta og de nye detaljene i utforming av pute og rygg. Men det høye innsteget og løftet om en alderdommens aldri sviktende bærebjelke for slitne bakender er det samme.

Trukket i Hallingdal 65 fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Bredde: 64 Dybde: 79 Høyde: 111 Setehøyde: 45

8800 kroner, inkludert merverdiavgift.

Siesta

En rosa igjen av disse på lageret nå.

Restaurerte lave siesta, en norsk elegant traver som har sluppet unna glemselens skjensel og containerens pinsel.

Bøketreet er pussa og behandla, lerretet er fabrikknytt fra fabrikken på nordvestlandet, skummet i putene er mykt og nytt og putetrekkene er i deilige Heddal Stitched fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik.

10.000 inkl. mva.

Salve

Essensen av gjenbruk, redesign, bærekraft, retromøbel og sittekomfort er her samla i et og samme stykke. Dette er et Reparabelprosjektets flaggskip som jeg har jobba på en god stund nå. Nå er det klart for stabelløp.

For første gang vurderer jeg på alvor om det går an å skille seg av med et møbel. Vi har opplevd mye sammen på veien.

Salve er plukke helt fra hverandre. Han er forsynt med ny skumgummi over det hele, og trukket i Hallingdal 65-130. Putene i sete og rygg er fylt med 90mm kaldskum av typen supersoft. Det er 45 kg/m3 og ligger bare på 70N på hardhetsskalaen. Det sier kanskje ikke så mye. Men det er mykt. Skikkelig mykt.

Og det vipper, lar seg låse i ulike tilbakelente posisjoner, og det svinger. Den mellomgrå ulla har fått selskap av mattlakkert kvistfri furu. Velkommen hjem, Salve.

Putetrekka kan tas av, og de kan snues. I hvert fall setet og korsryggen. Nakkeputa er festa med borrelås på baksida. Jeg har derfor laga et ekstra trekk til nakkeputa, for å ruste Salve i møtet med fremtidige brukeres bakhodegnukking med brylcreme og studio line. De fjonge må jo også få slappe litt av de også.

Salve er gammel og ny. Som en tidens signatur rasler det i en skrue som en gang har ramla inn i et av stålbeina. Den har jeg ikke fått ut igjen. Men Stolen er tung, står støtt i ro og skrua ligger der i fred og følger med på neste kapittel i eventyret om Salve.

Bredde: 81 Dybde: 80 Høyde: 97 Setehøyde: 44

20.400,- inkludert merverdiavgifta

 

Marte

Nydelige Marte, trukket i den rosa ullskyen Odal fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Alt fyll er bytta og løse deler limt. Treet er pussa og lakka matt og lyst. En reparasjonstriumf som vil gi årelang etterklang i stua hun ender opp i.Marte er til salgs i butikken KreatiVerdi i Asker sentrum. Sees og prøvesittes der.

9000,- inkludert merverdiavgifta.

 

Lodve

Lodve, en liten barnestol med stort potensiale, som med dette har blitt realisert. Nye bånd og ny skumgummi, toppet med Tono fra Kvadrat. Sjøgrønn lykke. Klar for teselskaper og det som måtte utspille seg, både på barnerommet og penstua. Reparert og resirkulert møblement for generasjonen som blir å måtte gjøre det på den måten, enten de liker det eller ikke. Like greit å komme i gang egentlig.

Lodve er til salgs i butikken KreatiVerdi i Asker sentrum. Sees og prøvesittes der.

2750,- inkludert merverdiavgifta.