Freddy

Endelig en Combi Star fra Stokke rett fra operasjonsbordet igjen. En av mine favorittstoler i klassen høy rygg og vipp. Ha undergått full restaurering og fått ny nakkepute med møbelstoffkledde bøyler.

Lyst og deilig løvtre som er olja med litt glød. Noen vannmerker nederst på et par av beina etter tidligere uvøren oppbevaring, men det skjemmer ikke Freddy. Han er en overlever.

Bredde: 67 Dybde: 80 Høyde: 100 Sittehøyde: 37

12.000,- inkludert MVA

 

Lave Siesta

18/09/20: En rosa solgt

Fire lave Siesta med fabrikknytt lerret fra Sykkylven. Putene er produsert av undertegnede. Fyllt med polyestervatt med en kjerne av supersoft polyesterskum. To stoler har puter i stoffet Heddal Stitched 615 og to har Heddal stitiched 645 fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Bøken er pussa og behandla med matt lakk.

Hadde det ikke vært to av hver, kunne man sagt de var ganske så unike.

11.000,- pr. stk inkludert merverdiavgifta

 

Jartrud

En odd sak. En usannsynlig skjebne. Men det er det som er hele Reparabelidéen.

Trukket i Odal 242 fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

9000,- inkludert merverdiavgifta

Salve

Essensen av gjenbruk, redesign, bærekraft, retromøbel og sittekomfort er her samla i et og samme stykke. Dette er et Reparabelprosjektets flaggskip som jeg har jobba på en god stund nå. Nå er det klart for stabelløp. For første gang vurderer jeg på alvor om det går an å skille seg av med et møbel. Vi har opplevd mye sammen på veien.

Salve er plukke helt fra hverandre. Han er forsynt med ny skumgummi over det hele, og trukket i Hallingdal 65-130. Putene i sete og rygg er fyllt med 90mm kaldskum av typen supersoft. Det er 45 kg/m3 og ligger bare på 70N på harhetsskalaen. Det sier kanskje ikke så mye. Men det er mykt. Skikkelig mykt.

Og det vipper, lar seg låse i ulike tilbakelente posisjoner, og det svinger.

Den mellomgrå ulla har fått selskap av mattlakkert kvistfri furu. Velkommen hjem, Salve.

Putetrekka kan taes av, og de kan snues. I hvert fall setet og korsryggen. Nakkeputa er festa med borrelås på baksida. Jeg har derfor laga et ekstra trekk til nakkeputa, for å ruste Salve i møtet med fremtidige brukeres bakhodegnukking med brylkrem og studio line. De fjonge må jo også få slappe litt av. Armlene har også ekstra trekk som kan legges over for å skåne stoffet mot svette håndflater.

Salve er gammel og ny. Som en tidens signatur rasler det i en skrue som en gang har ramla inn i et av stålbeina. Den har jeg ikke fått ut igjen. Men Stolen er tung og skrua ligger der i fred og følger med på lasset.

Bredde: 81 Dybde: 80 Høyde: 97 Setehøyde: 44

25.400,- inkludert merverdiavgifta

Bernhard

 

En usannsylig reise til forvandlingens høyeste tinder. Ny canvas og ny skumgummi i sete og rygg. Laminatet har jeg pussa fletta av, og lakka med vannbaserte Trestjerner gulvmatt for en ganske så ubehandlaaktig finish.

Trukket i Heddal Stitched 845 fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

8000,- inkludert merverdiavgifta

Marte

Nydelige Marte, trukket i den rosa ullskyen Odal fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Alt fyll er bytta og løse deler limt. Treet er pussa og lakka matt og lyst. En reparasjonstriumf som vil gi årelang etterklang i stua hun ender opp i.

Marte er til salgs i butikken KreatiVerdi i Asker sentrum. Sees og prøvesittes der.

9000,- inkludert merverdiavgifta.

 

Lodve

Lodve, en liten barnestol med stort potensiale, som med dette har blitt realisert. Nye bånd og ny skumgummi, toppet med Tono fra Kvadrat. Sjøgrønn lykke. Klar for teselskaper og det som måtte utspille seg, både på barnerommet og penstua. Reparert og resirkulert møblement for generasjonen som blir å måtte gjøre det på den måten, enten de liker det eller ikke. Like greit å komme i gang egentlig.

Lodve er til salgs i butikken KreatiVerdi i Asker sentrum. Sees og prøvesittes der.

2750,- inkludert merverdiavgifta.