Hett i møbelbransjen

Fineværet rir landsdelen. Folk og fe slikker sol og iskrem.I en dårlig opplyst kjeller på Nesodden står en mann bøyd over en vindskeiv lenestol fra mellomkrigstida. Men det er mer enn mysing og håndarbeid som foregår dere nede. Han trøster seg med det.

Han bruker all ledig tid på å tilby de stakkars forbrukerne der ute et alternativ til det å kjøpe noe flunka nytt, nye produkter som driver de gamle inn på søppelhauger og det som værre er. Men han vet det er vanskelig å bryte ut av den destruktive forbrukerkarusellen. Pris, tilgjengelighet og bekvemmelighet hvisker folket i øret og river og sliter i dem vilja. Det er en kamp mot systemet. Alt rundt er lagt til rette for der og da enkle, kortsiktige og rimelige løsninger. Tusenvis av pengeglade opportunister skor seg på å dra verden i gal retning. Egentlig er det eneste man kan gjøre å ta Åge Aleksandersen på ordet, holde rundt hverandre og la galskapen få rå. Men mannen i kjellerstua har tatt opp kampen mot overmakta.

Gjenbruk og og ressursansvarlighet er ikke nødvendigvis lett eller billig. Det krever oppofrende handling. Sånn som å kjøpe grillpølser til firedobbel pris, å komme seg til Bergen tre timer treigere eller bare ha ett par joggesko. Noen må legge hodet på blokka, velge bort brunfargen og ta ei kule for resten av verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s