Lidelse

Til deg som ikke får drikke grådig av hva enn du begjærer i høyfjellssolveggen. Her har du din egen krisepakke. En 6000 kroners oppstandelse.

For jeg vet du lider. Pint under påbud, korsfesta i kåken. Du dør litt inni deg og føler deg forlatt.

Men som Günther, denne stolen, redda fra søpla og befridd fra forbrukersamfunnets tornekrone, vil du gjenoppstå. Sammen vil du og Günther tralle dere gjennom høytida og inn i framtida.

Sammen vil dere styrka møte økosystemets og klimaets kollaps, forent i gode minner, plaga i moralske knipetak og uante forsakelser, stirrende antibiotikaresistente bakterier i hvitøyet. I skinnet fra en blodrød horisont vil Günther, rødspetta rosa, som påskefjellets fordums solsvidde og rødmende ungdom med tenna i saftig og rennende fruktkjøtt, fortelle historier om lysere tider. Med bein og armer, eksotiske attributter i tre, som den mørkeste sjokoladetrukne kjeks, vil han lede deg inn i framtidas mørke hule og la lysstripa bak dere svinne hen og knipes av med dypt bulder.

Og så rulles vel steinen siden til side igjen da, og dere er tilbake i godkroken. Skumgummien som var ny i 2020 holder fortsatt koken, og stoffet, Heddal stitched fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, er fortsatt en rosa sky. Og du svever videre. Og du er din egen herre over dødens makt, inkludert merverdiavgift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s