Et gjensyn

For rundt tre år siden kalte jeg en stol Andor og sendte den ut i verden. Hvitpigmentert og mørkeblå. Han var rå. Hemsedal fra GU og breie flotte fjøler i lyst løvtre. Har ikke sett noe som ligner før eller siden.

Før nå.

Nå har det dytte meg dukka opp to helt like stoler. Plutselig smilte de mot meg. Ute av verden, sentralt på Dikemark. Et lykketreff. Et gledelig gjensyn.

Det ække samma stolen, kan folk si. Det er det, vøtt! Under det grå lemfeldige trekket skimtes de vertikale korsryggpølsene som sammen med de flotte breie armfjølene er disse fantastiske stolenes karakteristika.

Det er en sanselig fryd å dykke ned i det havet av muligheter disse to rakkerne byr på. Treverket er av mine favorittrammer. Spesielt armlenene er så feite og breie og fine at det egentlig ikke finnes de sammenligninger fra klodens fauna og flora samla som kan yte dem rettferdighet. Treet på stolen som jeg redda fra evigheten for tre år siden hvitpigmenterte jeg. Det superhvite treet er ikke like mye i vinden for tida, i hvert fall her i kroken min, så jeg fokuserer ikke så mye på pigment for tida. Verden rører seg. På denne blir det matt lakk, antagelig, som likevel holder treet lyst og avsindig delikat. Som rett fra høvleriet.

Så er det sete og rygg. Her har jeg muligheten til å som forrige gang kjøre på med pølser i korsryggen og følge buen i ryggen på den måten. Det kan settes på knapper i stedet, eller en søm horisontalt på midten av ryggen kan dra det som er av slækk og spenn til seg uten moralsk pølsestøtte i underkant. En siste mulighet er å tenke litt nytt når jeg bygger opp ryggen på ny, slik at det ikke trengs noe staffasje, men kun et helt stykke møbelull som kan gi et rundere og mer enkelt uttrykk. Det kan bli bra, men et slikt forsøk har sitt vippepunkt. Det kan like gjerne ende med en klumpete og forvokst småstol.

Funderinger som livet selv, dette.

En sti gjennom en mørk og tornefull skog med en grønn rolig lysning i enden.

Alt blir ikke bra. Men dette, det blir bra!

Se her. Her ligger de sammen med de andre som avventer neste runde i livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s